Deși nu au așteptat să bifeze o cifră ”rotundă”, după al zecelea trofeu, Dan Dinu și Dușan Filipaș au decis să facă un pas în spate dela Timișoara Saracens. Cei doi nu mai doresc să facă parte din managementul clubului, decizie comunicată structurii SCM joi, iar Dinu își va micșora și contribuția financiară pe care o avea ca sponsor.

Decizia a fost luată acum câteva luni bune de Dinu, care mai era doar finanțator, și de Filipaș, care era vicepreședinte. ”Orice poveste are și un sfârșit. Astăzi a fost ultima noastră zi la clubul de rugby ca echipă managerială. La mine sunt zece ani, dintre care opt la Timișoara. Au fost ani buni, am câștigat zece trofee. Numărăm doar trofeele de culoarea aurului. Au fost momente frumoase, o parte dintre jucători au devenit familiile noastre. A venit și acest moment în care trebuie să ne despărțim. Ne despărțim civilizat, cu strângeri de mână. Cu siguranță va veni o nouă echipă managerială, noi am făcut propuneri interne. Nu lăsăm clubul fără o fundație bine construită. Cu siguranță sprijinul financiar va exista, pentru mine rugby-ul este sportul care m-a format, dar nu la nivelul de până acum. Chester cu siguranță a venit la invitația mea, vom vedea dacă și cei care vor veni vor reuși să-l convingă”, a declarat Dinu.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Cei doi spun că și Universitatea de Vest ar trebui să se implice în numirea unor noi manageri. Cel sportiv, Attila Brosovzky, rămâne. ”Am considerat că trebuie o reconstrucție din punct de vedere managerial. Acest club are nevoie de un suflu nou, de o abordare nouă, pentru noi acest proiect nu se va termina aici. Pe termen lung am simțit nevoia să facem acest pas în spate, dar nu ne retragem, vom fi deschiși pentru oamenii noi. A fost o perioadă foarte frumoasă  alături de echipă, băieții sunt ca a doua mea familie. În această perioadă de tranziție vom fi alături de echipă, cu siguranță vom mai veni la meciuri”, a punctat Filipaș, care a lucrat mereu la club pro bono, în baza prieteniei cu Dinu.

Deocamdată, la capitolul plecări de jucători îi trecem pe Ionel Badiu, adus vara trecută, și pe Chris Apoua, adus iarna aceasta. Kevin Luiters își va prelungi contractul, iar Sosene Anesi rămâne și el.

foto: radiotimisoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.