Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de rugby Timișoara Saracens trece prin schimbări importante de efectiv vara aceasta. La echipă au venit, deocamdată, opt jucători noi, iar lista de transferuri este deschisă. Tot opt rugbyști au și plecat, iar vestea importantă este că dacă totul va fi gata în timp util, echipa nu va mai juca pe ”Dan Păltinișanu”.

Clubul a adus mulți jucători de la Baia Mare, CSM București și Steaua, precum: Bidzina Samkharazde, mijlocaș la grămadă internațional georgian de 35 de ani, trecut de la Walsall RUFC, Locomotive Tbilisi (Georgia), Farul, Timișoara în perioada 2012-2013, și Baia Mare; Ionel Melinte, rugbyst de 23 de ani ce poate juca uvertură sau fundaș, trecut pe la Cleopatra Mamaia și Steaua, jucător important al naționalei de rugby în 7; Damian Strătilă, nr 8 de 23 de ani, trecut pe la LPS Constanța și Steaua; Marius Lungu, pilier de 23 de ani adus tot de la Steaua; Moa Mua Maliepo, centru neozeelandez de 23 de ani trecut pe la Paramatta (Australia) și CSM București; Vaovasa Hinckley, mijlocaș la deschidere neozeelandez de 20 de ani trecut pe la CSM București.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au mai venit și jucători tineri, precum Paul Perici, uvertură de 20 de ani crescut la Timișoara, dar care sezonul trecut a jucat la clubul din Arad, sau Gabriel Jipa, tot uvertură, de 19 ani, junior al Stelei, trecut pe la Centrul Național de Excelență de la Cornu și Știința Petroșani. Au plecat Jody Rose, Thomas Whitehurst, Henri Boshoff, Michael Stewart, Mesake Doge, Mădălin Lemnaru și Samuel Mariș. ”Am început antrenamentele de săptămâna trecută. Sunt bucuros de cum se prezintă băieții. Am făcut multe antrenamente fizice, am alergat, am dat teste cu ei. Avem jucători cu experiență, dar și unii care revin”, spune antrenorul Sosene Anesi.

Managerul Attila Brosovszki spune că speră ca echipa să redevină campioană după locul 4 din acest sezon, mai ales că lista de transferuri mai este deschisă. ”Ne-am axat pe jucători tineri, plus o «tânără» speranță care revine la Timișoara după ce a avut câțiva ani de carieră la Baia Mare. Vom încerca să îmbinăm tinerețea cu experiența și să revenim acolo unde Timișoara a fost obișnuită, să joace finale, să le câștige și să revină cu trofeele acasă. Dacă se va rezolva ronațul așa cum ni s-a spus, nu vom mai avea niciun meci pe «Dan Păltinișanu», vom avea toate meciurile acasă”, a precizat Attila Brosovszki.

Sezonul se deschide la data de 10 august, cu meciurile din Cupa României.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.