Joma - JSport.roJSport.ro

După ce echipa de handbal a rămas fără doi jucători din cauza problemelor financiare, au loc plecări și la echipa de rugby Timișoara Saracens. În noul an, alți trei rugbyști au plecat de la club. 

La final de 2019, clubul a anunțat despărțirile de German Aranda și Paea Fonoifua. Acum, au mai plecat Vasile Rus, Luke Samoa, dar și Sione Taupaki. Primii doi se retrag. La 36 de ani, Rus se retrage, iar despărțire a fost anunțată chiar de fostul finanțator, Dan Dinu. ”A fost o onoare să te am ca și jucător și ca și căpitan ! Am trăit multe emoții împreună. Baftă pe mai departe”, a postat Dan Dinu, alături de o poza cu Rus.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Rus mai avea contract, deși are 36 de ani, iar în decizia retragerii au cântărit mult și restanțele financiare, din informațiile noastre. ”Nu a fost deloc o decizie ușor de luat, după atâția ani petrecuți la Timișoara. Am cumpănit mult, am discutat și cu familia și în cele din urmă am decis să închei acum cariera sportivă și să mă orientez spre ceva ce poate aduce familiei mele o mai mare siguranță financiară. Cei 10 ani petrecuți la Timișoara au fost cei mai frumoși ani din cariera mea ca rugbist și le mulțumesc coechipierilor, antrenorilor și conducerii clubului pentru susținerea pe care mi-au arătat-o de-a lungul timpului. Mulțumesc și lui Dan Dinu pentru oportunitatea oferită acum 10 ani, aceea de a juca la Timișoara și îi mulțumesc și lui Dușan Filipaș pentru încrederea acordată de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut să mai câștig un trofeu împreună cu echipa înainte de a „agăța ghetele”, dar asta este viața, anul trecut nu a fost să fie. Rămân, totuși, cu amintiri frumoase, pe care, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo, nu ni le va putea lua nimeni. Timișoara este și va rămâne cea de-a doua casă a mea și ori de câte ori voi avea ocazia, voi reveni cu drag aici. Mulțumesc, pe această cale, suporterilor care au fost alături de mine și de echipă de-a lungul celor 10 ani și sper să ne revedem cu bine”, a spus Rus, citat de site-ul clubului.

Tot o decizie de retragerea a luat-o și Luke Samoa, jucător naturalizat în naționala României. ”Am discutat cu soția mea despre viitorul nostru și, din păcate, având în vedere faptul că veniturile din rugby nu ne oferă o siguranță financiară, am decis să renunț la cariera rugbystică și să ne întoarcem în Australia. Nu pot decât să mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut și suportat în toți anii în care am fost cu toții departe de casă și, în același timp, mulțumesc Timișoarei Saracens pentru oportunitatea de a reprezenta clubul în ultimii ani ai carierei mele. Au fost doi ani și jumătate de care ne vom aminti cu drag, atât eu, cât și familia mea. Mulțumesc suporterilor pentru susținere. România și Timișoara vor fi mereu locuri dragi mie și mă bucur că am avut oportunitatea și onoarea de a îmbrăca atât tricoul Timișoarei Saracens, cât și tricoul României”, a precizat Samoa, pentru aceeași sursă.

Managerul Brosovszki recunoaște că problema banilor devine tot mai mare. ”Nu ne bucură deloc plecările câtorva jucători esențiali pentru echipa noastră, dar le mulțumim tuturor pentru anii și lunile petrecute alături de noi și pentru contribuția adusă la rezultatele echipei și le urăm toate cele bune în tot ceea ce-și propun să realizeze în viitor.Nu putem spune, din păcate, că reuniunea echipei a fost una deosebit de relaxantă, având în vedere faptul că situația financiară încă nu s-a soluționat, dar le mulțumesc tuturor celor care au revenit și mă voi strădui cu tot ceea ce ține de mine să nu le înșel încrederea și așteptările. Sper că vom reuși să trecem și peste acest obstacol și, așa cum am primit semnale din cadrul administrației clubului, să reușim să reintrăm pe făgașul normalității până la reluarea activității competiționale”, a spus Attila Brosovszki, pentru site-ul clubului.

De asemenea, din informațiile noastre, și alți jucători au memorii depuse. Vasile Rus nu avea vreun memoriu la FRR, despărțirea fiind una amiabilă. Cu memorii ar fi Marius Iftimiciuc, Ionel Melinte, Vlăduț Zaharia, Michael Stewart, Hinckely Vaovasa, Marius Lungu sau Damian Strătilă. Zaharia a dezmințit informația cum că ar fi depus memoriu.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.