Joma - JSport.roJSport.ro

După o perioadă lungă de succese, în 2019, rugbyștii de la Timișoara Saracens nu au câștigat niciun trofeu. Clubul bănățean rămâne între forțele din Superliga, una profund polarizată în continuare. Totuși, locul 1 nu mai e deloc garantat sau ușor de obținut. Iar anul ce se încheie a dovedit asta din plin.

De altfel, anul nu a început deloc ușor, la fel cum nici nu s-a terminat pentru echipă. Participarea europeană a dovedit din nou că echipele de club românești nu se pot gândi să obțină ceva în fața marilor cluburi europene din Challenge Cup. Scandalul din decembrie, de la meciul nedisputat cu englezii de la Northampton Saints, avea încă ecouri. Deloc de neglijat, echipa nu a avut deloc o „casă” a sa. Rugbyștii au jucat pe ”Dan Păltinișanu” în continuare, în timp ce tot anul, s-a lucrat la Stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. În anul 2020, în mod normal, echipa va și reveni pe arena din nord-vestul Timișoarei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Altfel, în campionat, pe cel mai mare stadion din oraș, timișorenii au pierdut semifinala cu Baia Mare. Un final de eră, la un an de când finanțatorul Dan Dinu și-a anunțat retragerea de la echipă. Sarazinii au pierdut și finala mică, în fața celor de la CSM București. În vară, clubul a transferat masiv. Chiar dacă situația financiară nu era deloc grozavă, contextul a ajutat un pic formația bănățeană. Una dintre forțele campionatului, CSM București, și-a desființat echipa de rugby de seniori. Astfel, rugby-ul românesc a devenit o bătălie în trei, între Timișoara, Steaua și Baia Mare. În campionat, momentan, bănățenii sunt pe locul 3, la ceva distanță de cele două rivale.

Anul s-a terminat însă cu meciurile din Cupa României pentru echipă. Timișoara a trecut de Baia Mare în grupă și a obținut biletele pentru finala mare. Lupta pentru trofeu s-a dat la Brașov, cu Steaua, iar Timișoara nu și-a mai respectat dictonul că ”o finală nu se joacă, ci se câștigă”. Absența unor cupe pare să nu fie însă problema majoră la club. Restanțele financiare și problemele interne din clubul de drept public SCM par să dinamiteze și activitatea secției de rugby. Sigur că Timișoara nu este singurul club de sport din România cu probleme, dar rămâne de văzut dacă sarazinii le vor depăși sau își vor pierde strălucirea de altădată.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.