Timișoara Saracens a debutat cu dreptul în campionat și și-a luat pe deplin revanșă cu Baia Mare pentru înfrângere din Cupa Regelui după ce s-a impus acasă cu 23-15. Bănățenii au fost conduși și au avut situații de inferioritate numerică, dar au revenit și și-au adjudecat victoria de 4 puncte.

În prima repriză s-a marcat puțin. Timișoara a deschis scorul după o lovitură de pedeapsă transformată de Luke Samoa în minutul 31, ia cu acest scor s-a și intrat la pauză. Bănățenii nu au scăpat de eliminări și timp de vreo 5 minute, au jucat și în 13, după eliminările lui Randall Morrison și Vali Popârlan. În aceste condiții, Baia Mare a pătruns prima în terenul de țintă advers, prin Van Heerden, rămas netransformat. ”Zimbrii” au luat apoi avansul la 3-8, după o lovitură de pedeapsă marcată de Alex Bucur, după care bănățenii au scăpat de penalizările de 10 minute de inferioritate.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Aproape de jumătatea reprizei, timișorenii au dat primul eseu, prin Tevita Manumua, iar Luke Samoa transformat pentru 10-8. Același jucător adus vara aceasta la gruparea campioană a executat o lovitură de pedeapsă în bară, dar a venit apoi al doilea eseu, al lui Brian Sefanaia, transformat de Samoa pentru 17-8. Jody Rose a dus Timișoara la 20 de puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, după care maramureșenii au avut eseu validat după arbitrajul video. Jone Marawa Nasalo a culcat balonul, iar transformarea a fost ratată. De la 20-15, tot Timișoara a mai punctat, prin penalitatea executată de Rose.

Secundul Sosene Anesi a punctat din nou problemele de disciplină ale echipei. ”Sunt fericit cu rezultatul, dar am comis multe greșeli. Disciplina ne-a trădat și de data aceasta, dar am reușit să ne impunem pe final. Dar Baia Mare a jucat foarte bine. Am fost chiar și 13 în teren. Vom rezolva aceste probleme de disciplină, vom face analiza video. În această competiție, nu putem permite să luăm cartonașe și eseuri așa ușor. Baia Mare ne-a pus sub presiune. E un start bun, ne vom bucura în seara aceasta, dar mai avem multe meciuri în față. Luni vom analiza ce am greșit. Suntem norocoși că furtuna a venit pe final. Am fost conduși aproape 60 de minute, dar am reușit să revenim. Am avut mulți fani, sper să revină și peste două săptămâni”, a declarat Anesi.

Căpitanul Vasile Rus a punctat că revenirea lui Matt Williams a fost decisivă, la fel ca aportul rezervelor. „Ne-am luat revanșa pentru că a venit bossul acasă. Lucrurile au început să meargă mult mai bine. Am avut o bancă ce și-a adus un aport extraordinar când a intrat în teren. Am văzut că au aceeași valoare ca și titulari și asta, într-un meci de 80 de minute, îți dă o foarte mare încredere. O gură de aer proaspăt, când vezi că îți ies schemele, că iei totul în toate momentele fixe. A fost un meci foarte frumos, era normal să ne luăm revanșa, să demonstrăm că i-am bătut și în finală. Suntem campionii României, vrem să rămânem. Probabil la retur va fi iar o provocare, mergem la ei să câștigăm. A venit antrenorul principal, la meciul de Cupa Regelui nu l-am avut pe Matt aici cu noi, și s-a văzut. Astăzi s-a văzut că am avut trei săptămâni de muncă cu el, am pus la punct multe dintre erorile care nu au mers, în special în a doua repriză din Cupa Regelui. Azi am jucat mult mai bine în repriza a doua, dacă începea ploaia mai devreme, sunt sigur că luăm și bonusul astăzi”, a precizat jucătorul.

George Sava a spus că erorile echipei sale au decis meciul. ”Felicit echipa Timișoarei pentru victoria obținută astăzi. Din păcate noi am greșit, și am greșit grav. Am primit două încercări care puteau fi foarte ușor evitate. Din păcate, trebuie să mai lucrăm, să ne punem la punct. De acum încolo va fi mult mai greu pentru noi, pentru că trebuie să fim atenți la orice meci de acum încolo. Mă bucur pentru ei că le-a revenit antrenorul, dar eu prima dată mă uit al echipa mea. Am cedat într-o grămadă ordonată și am luat eseu. Apoi, o acțiune simplă la care un jucător de-al meu nu a știut să se apere, și de aici sunt 14 puncte. Nu am fost preciși în loviturile de pedeapsă. Se pare că e și vina mea pentru că până la urmă eu am făcut echipa”, a declarat tehnicianul, care speră la o ediție a Superligii cu cât mai multe echipe tari.

Constantin Pristăviță e convins că echipa sa putea învinge dacă nu primea rapid două eseuri. ”Nu am mai reușit să facem surpriza din nou. Am avut o cădere de cinci minute în repriza a doua, în care am luat două eseuri și ne-a fost greu să revenim. Acea perioadă de după pauză, de cinci minute, zece minute, în care nu pot spune că am căzut fizic, dar nu ne-a mai ieșit jocul, apărarea și am lut două eseuri foarte ușoare. Timișoara poate au fost un pic mai agresivi ca noi, dar puteam să câștigăm. Fără acea perioadă mai slabă, puteam să câștigăm”, a punctat Pristăviță.

Săptămâna viitoare, Timișoara Saracens joacă în deplasare la CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.