Joma - JSport.roJSport.ro

Campionii de la Timișoara Saracens au cucerit multiple trofee în ultimii ani, iar acum și-au adus și un antrenor de top, însă rămân în continuare cu probleme de ”domiciliu”. Echipa folosește acum Stadionul ”Dan Păltinișanu”, iar arena din Ronaț nu a intrat nici acum în renovare, deși a fost închisă de luni de zile. Cât despre stadionul de 5000 de locuri, există doar pe hârtie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” urmează să fie refăcut cu o sumă de aproape 200.000 de euro. Arena nu mai e folosită de câteva luni, decât de juniori, însă lucrările tot nu au început. „Va intra în lucrări de amenajare luna aceasta, anul acesta se vor și termina. Pentru noi, ”Dan Păltinișanu” rămâne principala baza sezonul acesta, atât pentru disputarea meciurilor, cât și pentru antrenamente. Nu am văzut caietul de licitație, nu suntem noi cei care gestionăm acest proiect. Dar am cerut intervenții la nivelul gazonului, la tribune, vestiare, am dorit să se intervină pe mai multe zone”, a declarat vicepreședintele Dușan Filipaș.

Încă din 2016, în bugetul primăriei era cuprins un stadion de 5000 de locuri în Ciarda Roșie, în spatele bazei sportive Autoturisme, aflată în concesiunea clubului Ripensia. Este vorba de un câmp viran care aparține municipalității și nici acum, la mijlocul lui 2017, nu s-a construit nimic material. Cei de la Timișoara Saracens spun că proiectul e tot în faza de documentație. ”Sunt fazele premergătoare. Sunt convins că indiferent cât va dura, la sfârșitul zilei, vom avea terenul de rugby pe care ni-l dorim. Eu cred că va fi gata până în 2020, astfel încât să putem aborda 2021 la nivel european și din punct de vedere al infrastructurii”, a punctat Filipaș.

Altfel, jucatul pe ”Dan Păltinișanu” are incoveniente atât pentru Poli Timișoara, cât și pentru Timișoara Saracens, deoarece trebuie schimbate des porțile de fotbal cu buturile de rugby. Din același motiv, pentru că s-au aplicat marcaje diferite pentru cele două sporturi și la diferență de o zi, de multe ori iarba e lasată mare, ca să se poată șterge marcajul vechi prin tundere.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.