Joma - JSport.roJSport.ro

Campionii de la Timișoara Saracens au terminat vacanța, una destul de lungă anul acesta, și luni dimineața au dat faimosul test yoyo. Arena din Ronaț a avut doar terenul și vestiarele aranajate, în timp ce pentru tribuna, nu sunt tăiate bălăriile, lipsesc scaune, iar dedesubt, crește chiar și viță de vie sălbatică. Echipa are și acum o luna de restanțe salariale.

Pe lângă Ionel Badiu, Chris Apoua și Foonovai Tangimana a mai plecat de la echipă și Henry Seniloli. Sosene Anesi e mulțumit de starea echipei de la reunire. ”Sunt mulțumit de băieți, dar avem mult de lucru. Va fi un sezon dificil, trebuie să ne pregătim bine, dar nici nu trebuie să forțăm, sezonul va fi lung. Trebuie să gestionăm bine lucrurile. Câțiva dintre băieții de pe înaintare au ceva probleme. Avem două săptămâni de antrenamete grele și una pentru pregătirea primului meci. Au plecat Tangimana și Seniloli.  Căutăm un număr 9, au mai revenit tinerii împrumutați. Kevin Luiters se va întoarce, are unele probleme de rezolvat acasă. Am hotărât să reîncepem târziu pregătirile, pentru ca băieții să stea cu familiile. Vom trata primele meciuri ca parte a programului de pregătire. Nu pare dificil, dar nu stim multe despre Buzău. Dar am încredere în echipă. Băieții vorbesc mult de viitorul clubului, dar azi am fost mulțumit de atitudinea lor”, a declarat antrenorul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vasile Rus, cel care a purtat de multe ori banderola de căpitan, spune că echipa își propune să câștige Cupa Regelui și așteaptă cu entuziasm partidele din Challenge Cup. ”Primul antrenament e destul de greu, pentru că am început cu teste, după șase săptămâni de vacanță. Nu e niciodată ușor în prima zi. Dar avem timp să ne punem la punct cu pregătirea fizică, mai ales că începem cu meciurile din Cupa Regelui. Vom lua aceste meciuri ca meciuri de pregătire, nefiind o miză așa mare ca și în campionat. Dar le vom trata cu seriozitate, pentru că este unul dintre obiectivele noastre în acest sezon. În Challenge Cup am dat peste o grupă cât se poate de bună din punct de vedere valoric. Să joci împotriva celor de Clermont, Northampton și Dragons e chiar foarte plăcut din punct de vedere sportiv. Am vizitat de câteva ori Clermontul, e chiar frumos”, a spus Rus.

Jucătorul născut în județul Bistrița spune că nu mai speră să joace pe un stadion frumos la Timișoara. ”De opt ani de când am venit de la Arad la Timișoara mă aștept la acel proiect ce ne-a fost prezentat în primul sezon. Eu, personal, posibil să mă opresc. Sunt destul de înaintat în vârstă și să nu văd stadionul terminat. Pentru mine personal nu e  nicio surpriză. La fel cum am plecat, l-am și găsit. Vestiarele sunt puțin mai aranjate”, a precizat flankerul.

După ce au luat titlu, rugbyștii au primit unul dintre cele două salarii restante, dar au rămas și acum cu o lună, iar celelalte secții de la SCM au tot două luni de restanțe. ”Urcușurile și coborâșurile din sezonul trecut se datorează în mare parte problemelor financiare. Câștigarea campionatului se datorează faptului că persoanele care au fost alături de noi ne-au ajutat foarte mult și ne-au asigura o anumită stabilitate financiară. Sperăm să vină domnul președintele la o discuție cu noi, să vedem cu ce plecăm. Majoritatea dintre noi suntem jucători maturi, cu familii. Avem nevoie de o stabilitate financiară pentru a face performanță”, a mai spus Rus.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.