Timișoara Saracens evoluează sâmbătă în deplasare, la CSM Olimpia București, formație preluată vara aceasta de Eugen Apjok. La gruparea din Capitală evoluează și foști campioni cu Timișoara, precum Vali Calafateanu sau Paula Kinikinilau, iar timișorenii s-au antrenat săptămâna aceasta să reducă placajele înalte, care i-au costat multe eliminări.

Sunt accidentați Fercu, Mariș, Lazăr, Căpățână Shennan, Badiu, Leiataua, Conache, Tangimana, Doyle, Samoa și Simionescu. Matt Williams încearcă să reducă eliminările. ”CSM București este echipa care s-a reunit cel mai repede, joacă un rugby bun, bine structurat, se vede că sunt bine antrenați. Au avut prestații bune, va fi o mare provocare să jucăm cu ei. Pentru a câștiga nu ne mai permitem să facem erorile din meciul trecut. E o șansă să ne îmbunătățim jocul, altfel, nu vom câtiga punctele. Este responsabilitatea jucătorilor să joace un rugby cât mai bun. Sistemul de joc merge foarte bine în atac și apărare mai ales, dar problema noastră sunt greșelile neforțate, care țin de chestiuni minore. Trebuie să placăm cât mai jos. Chiar dacă placajele noastre nu sunt periculoase, la cap, regulamentul s-a schimbat”, a declarat Matt Williams.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Vasile Rus știe că înfruntarea cu Apjok și foștii colegi va fi grea. ”Au o echipă foarte bună, o parte din jucătorii lor ne-au fost colegi. Au un staff nou, antrenorul principal ne e cunoscut de la Baia Mare. Ne așteaptă un meci greu dar mergem acolo să câștigăm și să demonsrăm că suntem campionii României. Uneori dorința e prea mare și de aceea ne grăbim în joc. Placajele înalte se datorează entuziasmului și dorinței de a face bine. Am făcut câteva exerciții, placaje, ca să evităm aceste cartonașe galbene, care nu ne-au făcut deloc bine”, a spus Rus.

Conducerea vrea punctul bonus ofensiv. „Ne gândim doar la victorie. Vom aborda meciul în așa fel încât să luăm cât mai multe puncte puse în joc. Apoi vom luat în continuare meciurile care urmează”, a declarat Brosovszky. Meciul cu CSM București se joacă pe Arcul de Triumf și începe sâmbătă la ora 19, televizat de Dolcesport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.