Timișoara Saracens joacă sâmbătă cel mai important meci al unui sezon deloc ușor, semifinala cu CSM București, programată pe Stadionul Arcul deTriumf. Bănățenii sunt conștienți că e ultima șansa de a redresa acest sezon, după ratare Cupei Regelui, a României și a calificării în Challenge Cup.

Vai fi greu, deoarece Valentin Popârlan și Michael Stewart sunt suspendați, iat Tevita Manumua este accidentat. Sosene Anesi spune însă că echipa e foarte motivată. ”Sunt foarte entuziasmat, abia aștept meciul cu CSM, nu doar pentru că e o semifinală, ci pentru că am pierdut patru meciuri cu ei. Sunt singurii care ne-au bătut în campionat și în Cupă. Va fi multă presiune pe noi, ne lipsesc câțiva jucători de bază. În urmă cu două săptămâni am demonstrat că ne-am mai revenit. Atmosfera e bună, sunt sigur că băieții vor fi gata să dea 100%. A fost bine că am avut o săptămână liberă. Chester știe fiecare jucător, am avut o atmosferă bună. Cred că toți jucătorii știu că semifinala e cel mai important meci”,a declarat antrenorul Anesi.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Vasile Rus va reveni în postura de căpitan al echipei. ”Disputăm semifinala pe terenul celor de la CSM. Din cauza aceasta, e clar că nu plecăm favoriți, dar mergem la București cu un singur gând: de a câștiga. Avem mare nevoie dă ne îndeplinim ultimul obiectiv. Suntem conștienți de ceea ce ne va așteapta la București. Avem încredere în noi, în staff, sperăm ca după cele 80 de minute să ieșim învigători de pe teren. Am demonstrat anul trecut că putem câștiga o semifinală în deplasare. Este mai greu, deoarece anul trecut Steaua ne bătuse doar o dată, iar CSM ne-a bătut sezonul acesta de patru ori. Este cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni în semifinală”, a precizat jucătorul.

Vicepreședintele Dușan Filipaș a recunoscut că ratarea finalei ae echivala cu ratarea sezonului. ”O semifinală pe care din păcate, nu o jucăm pe teren propriu. Ne-am dori o semifinală acasă, dar sunt convins că vom câștiga. Chiar dacă am pierdut toate meciurile cu CSM din acest sezon, sunt convins că băieții vor trata meciul cu totul altfel din punct de vedere mental și al dorinței de victorie. Dacă ratăm acest obiectiv, îl putem considera un sezon ratat. Omogenitatea, experiența noastră… Ei sunt dornici de trofee, dar nu poți să devii o echipă mare peste noapte. Noi avem câțiva ani în spate”, a punctat Filipaș.

Semifinala începe sâmbătă la ora 17 și va fi televizată de Telekomsport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.