Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana de la Timișoara Saracens are oportunitatea de a accede în ultimul act al acestui sezon dacă învinge în semifinala programată pe teren propriu, cu CSM Știința Baia Mare. Partida se va disputa pe ”Dan Păltinișanu”, iar bănățenii cred că învingătoare din acest clasic al rugbyului românesc va fi echipa mai motivată.

Antrenorul Sosene Anesi mizează pe dorința jucătorilor de a demonstra că pot ai mult decât au arătat în unele partide. ”Știm cu toții că e o săptămână importantă, un meci important. De două-trei sezoane nu am mai avut o semifinală acasă, este o mare presiune pe jucători, dar una pozitivă și entuziasmantă. Ne dorim să jucăm bine pentru suporteri, familii, fani. Am ratat multe oportunități în alte semifinale și finale. Va fi un meci greu, așa cum sunt cele cu Baia Mare. Cea mai mare provocarea va fi modul cum vom juca noi, trebuie să jucăm bine nu doar pentru a ne califica mai departe, dar și pentru a căpăta încredere în noi. Echipa ce își va dori mai mult victoria, va câștiga”, a declarat tehnicianul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Sarazinii” vor avea un număr important de absențe. Sunt accidentați Mesake Doge, Cătălin Fercu, Michael Stewart, Gabriel Conache și Marius Simionescu. Rugbyștii speră să aibă cât mai mulți fani alături. ”Jucăm semifinala acasă. Așteptăm fanii la o sărbătoare pe teren și în afara terenului”, a declarat secundul Ulises Gamboa. Ambele cluburi au cerut arbitri străini, dar nu în timp util. ”Sperăm să trecem de semifinală și să bifăm obiectivul care ne-a mai rămas în acest sezon. Sperăm să avem o evoluție bună și cât mai mulți spectatori alături de noi. S-a trimis o cerere de arbitri străini, dar nu a fost în timp util conform manualului”, a precizat Attila Brosovszky.

Căpitanul Eugen Căpătățînă spune că echipa mai în foame de victorie va triumfa. „Am făcut tot ce ne-a stat în putere să aducem semifinala pe teren propriu. Cel mai important e ca stadionul să fie cât mai plin. Avem un singur obiectiv, victoria și să accedem în finală. Părerea mea e că va câștiga cine va avea foamea mai mare”, a precizat Căpățînă.

Florin Popa se așteaptă la un meci la care forța fizică să fie determinantă. „Semifinala acasă este un meci foarte important. Cu toții ne așteptăm la un meci greu, dar privim înainte cu siguranță și ne gândim cu toții la victorie. Au foarte mulți jucători cu multă experiență, sunt cam în aceeași formulă de foarte mulți ani de zile. Sunt fizici, sunt masivi”, a precizat jucătorul.

Partida începe sâmbătă la ora 12, pe ”Dan Păltinișanu”.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.