Timișoara saracens a pierdut cu 8-7 cu CSM Știința Baia Mare, partindă contând pentru Cupa României, unde nu se joacă meciuri eliminatorii. A fost un meci de uzură, cu puține puncte marcate, iar Timișoara a avut meciul în mână, dar l-a scăpat pe final. În repriza a doua, bănățenii au jucta și în 14, după o eliminare a lui Will Hellu.

Prima repriză a fost una în care nu s-a marcat. Baia Mare a luptat mult, dar Timișoara s-a apărat bine în fața terenului de țintă. Ulterior, balanța s-a echilibrat, iar bănățenii au avut înainte de pauză un eseu anulat pentru paravan. La reluarea partidei, Mureșan a intrat cu balonul în terenul de țintă, dar nu a reușit să-l culce. A urmat un eseu anulat maramureșenilor, de către arbitrul de tușă, după ce Sean Morell a fus balonul în terenul de țintă.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

La următorul atac, a fost însă eseu prin Johannes Van Heerden însă a reușit să dea eseu valabil. Taniela ratu a tras în bara laterală a ”H-ului”, iar imediat după, talentatul Marius Simionescu a dat eseul Timișoarei, după o fază în viteză. Tevita Manumua a transformat, iar bănățenii au trecut în avans. După un meci fără penalități, Vali Popârlan a ”comis-o” și s-a dat lovitura de pedeapsă din care Ratu a transformat la 7-8. Pe final, Timișoara nu a mai putut da eseu.

Matt Williams a fost supărat că echipa nu a respectat indicațiile tactice. ”Cu siguranță am făcut prea multe greșeli. Nu putem da vina pe arbitru sau pe Baia Mare, dar noi am pierdut acest meci. Am crezut că am dat eseu, dar au mai fost trei sau patru eseuri pe care trebuie să le marcăm. Am făcut multe greșeli, balonul era ud, dar nu ar fi trebuit să ajungem la ultima lovitură de pedeapsă. E doar vina noastră, trebuia să avem un avans de trei eseuri. A fost cu siguranță lovitură de pedeapsă și am avut oportunitățile noastre. Sunt foarte enervat de acest meci, de cum am jucat. Suntem o echipă mult mai bună. Am făcut ceva ce nu am antrenament și în loc să dăm eseu, le-am dat o penalitate. Am făcut aceeași greșeală de patru ori. Pentru că am avut rivala tradițională în față, nu am jucat așa cum trebuia să facem. Simionescu a avut un șut și o cursă fabuloasă. Rupanu și Iftimiciuc au jucat bine”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Căpitanul Valentin Popârlan a greșit la lovitura de pedeapsă și și-a asumat acest lucru. ”Ar trebui să mi-o asum, pentru că lovitura de pedeapsă eu am comis-o și de acolo s-au marcat cele 3 puncte. Am pierdut, dar cred că am făcut un joc la discreția noastră. Noi am vrut să marcăm mai devreme, dar și adversarul a fost pregătit și nu am reușit să facem asta. Singura chestie pe care ne-o putem reproșa este nouă, deoarece aveam ocazii să marcăm mai multe încercări și nu am reușit să culcăm balonul în terenul lor de țintă. Cred că ne-a lipsit acuratețea ultimelor pase și lipsa fazei de finalizare a contat foarte mult”,a spus jucătorul de linia a doua.

George Sava a punctat că înaintarea echipei sale a decis meciul. ”A fost un meci greu, au fost două echipe echilibrate și am încercat și unii și alții să jucăm. Deocamdată, ne-a ieșit nouă. Se pare că am avut o înaintare mult mai bună, mai disciplinată. Nu am făcut greșelile pe care le-am făcut până acum la linia întâi. Sper pe viitor să putem juca mai dinamic. Din păcate, noi încercăm să câștigăm. Și am reușit. Orice meci are tactica lui. De data aceasta este un meci în Cupa României, un simplu meci de clasament, nu contează mult nici pentru noi și pentru ei. Am încercat să punem și noi și ei cele mai bune echipe în valoare”, a precizat antrenorul băimărenilor.

Săptămâna viitoare, Timișoara Saracens va juca la CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.