Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana Timișoara Saracens a reușit să piardă la o diferență de scor mai mică în meciul jucat acasă cu Clermont Auvergne, cu 47-14. Aspectul nemulțumitor este că pe ”Dan Păltinișanu” au fost mult mai mulți suporteri francezi decât fani ai românilor.

Francezii au deschis scorul după două eseuri marcate de Beheregaray și Raka, al doilea transformat de Williams. Replica gazdelor a fost eseul lui Vlad Zaharia, transformat de Conache. Până la pauză, scorul a devenit 19-7, după alt eseu marcat de Uhila și transformat de Williams. La reluarea jocului, oaspeți au dat două eseuri prin Simutoga şi Moala, ambele transformate de Williams. Timișoara a avut alt eseu marcat de Ionuț Mureșan și transformat de Rupanu, iar până la final Clermont a mai dat două eseuri transformate, reușite de Jedrasiak şi Raka.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sosene Anesi a spus că echipa a jucat bine, dar tot a făcut greșeli prea ușor. ”Am reușit să menținem o diferență mai mică ca data trecută. Puteam să ne descurcăm mai bine cu oportunitățile avute. Dar chestiunile elementare ne-au trădat. Am greșit la pase, am scăpat balonul, nu l-am securizat. Clermont e o echipă bună. Poate cea mai bună din Franța la momentul actual, și au putut profita de oportunități. Cred că vremea ne-a ajutat puțin pe noi. Ei aleargă mult. Dar am fost sub presiune de mult eori și astfel, am pierdut multe mingi pe fondul vremii”, a declarat antrenorul sarazinilor.

Franck Azema a punctat că nu a fost deloc o victorie ușoară. ”Nu a fost deloc o victorie ușoară. Așa sugerează scorul, dar după angajamentul din prima repriză, a fost foarte greu. Agresivitatea a fost normală, în limitele sportivității. Pentru noi era important să ne concentrăm și să ne creem oportunități de a înscrie. Nu a fost o zi perfectă pentru pase. Sunt fericit pentru că au jucat mulți tineri azi. Au avut atitudinea potrivită pentru un meci în deplasare. Timișoara a fost curajoasă. Am simțit asta și la meciul de toamnă. Vor să joace bine, sunt o echipă de atac. Vor să își îmbunătățescă mânuirea balonului, sunt periculoși pe contraatac, au o mentalitate bună. Ei nu joacă multe asemenea meciuri, e bine că au jucat la acest nivel”, a precizat directorul sportiv al francezilor.

Săptămâna viitoare, Timișoara joacă tot pe ”Dan Păltinișanu”, cu englezii de la Northampton Saints.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.