Joma - JSport.roJSport.ro

Rugby-ul românesc nu poate mișca deocamdată ”în front” în fața celui din vestul Europei, iar Timișoara Saracens a pierdut cu 54-17 primul meci din grupele Challenge Cup, cu Newport Dragons. Bănățenii au condus în debutul partidei, dau au încasat în total opt eseuri.

Timișoara a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Luke Samoa. După câteva minute, Elliot Dee, căpitanul ”dragonilor” a dat primul eseu, transformat de Josh Lewis. Totuși, la jumătatea reprizei, gazdele au revenit la condducere după eseul lui Umaga, transformat de Samoa pentru 10-7. Până la pauză, echipa din Newport a a mai dat trei eseuri, prin Leon Brown, Elliot Dee și Dafydd Howells, două dintre ele și transformate de Lewis pentru scorul de 10-26 la jumătatea meciului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, oaspeții au dat eseu prin Lewis Evans, transformat de Lewis. Totuși, zvâcnirea de orgoliu a ”sarazinilor” a venit din cursa lui Marius Simionescu, pentru esuel transformat de Samoa ce a dus scorul la 17-33. Gazdele au rămas în inferioritate după ce Vali Popârlan a fost eliminat temporar, iar Timișoara a mai ”încasat” trei eseuri, unul de penalizare, altul marcat de Ollie Griffiths și Rhodri Davies.

Timișoara Saracens: Taupaki, Căpățînă, Doge, Stewart, Mureșan, Neculau, Rus, Morrison, Conache, Rose, Fercu, Umaga, Popa, Zaharia, Samoa. Au mai intrat: Rădoi, Halalilo, Mariș, Iftimiciuc, Tătăruș, Popârlan, Simionescu.

Newport Dragons: Harris, Dee, Brown, Screech, Evans, Griffiths, Cudd, Moriarty, Knoyle, Lewis, Warren, Sage, Morgan, Howells, Kirchner. Au mai intrat: Jarvis, Fairbrother, Taylor, R. Davies, Williams, W. Davies.

Sosene Anesi a punctat că nivelul campionatelor din care proveneau echipele a dus la diferența finală. ”Am început bine. E un nivel diferit, o intensitate difeiră, o viteză diferită. Sunt mulțumit de cum am început, dar nu am reușit să ne menținem până la final. Avem nevoie de astfel de competiții. Sunt mândru de cum au jucat unii tineri. Sperăm să jucăm mai bine săptămâna viitoare. Sunt chestiune de bază de rugby. E vorba de nivelul pregătirii fizice, de indisciplină. Le dăm prea ușor penalități, greșim la ofsaid. Ei pot juca puternic cu grămadă 80 de minute, cum noi putem juca poate 20 de minute”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Vasile Rus a spus că tinerii sunt plusul echipei, care a uitat la un moment dat să respecte planul tactic. ”Începutul de meci a fost destul de bun, promițător. Am reușit să-i ținem 20-25 de minute. Pe urmă, am început să obosim, să ne pierdem puțin din concentrare, și asta ne-a costat foarte mult. Scorul, din punctul meu de vedere, este puțin cam mare, pentru că s-au primit prea ușor patru eseuri pe mol și unde am scăpat cu centrii lor. Asta e diferența dintre rugby-ul românesc și cel din Țara Galilor. Nu pot decât să-i felicit, să le urez baftă în continuare și noi să strângem puțin rândurile, să fim un pic mai concentrați și să jucăm ceea ce ne cer antrenorii noștri pentru că am uitat puțin ce ne-au spus să jucăm toată săptămâna. Trebuie să strângem rândurile, pentru că urmează meciul la Clermont, care sunt pe primul loc în Top 14, au pierdut două meciuri în deplasare foarte strâns. Aș fi preferat să fim cu o nouă promovată, din Franța, dar asta e”, a punctat căpitanul bănățenilor.

Bernard Jackman a fost mulțumit de cum au jucat elevii săi. ”Am jucat bine. Am avut condiții foarte bune de joc. Vremea a fost bună, terenul tare. Ne-a fost ușor să jucăm un rugby deschis. Anul acesta avem o echipă bună, dar Guiness Pro 14 e o competiție foarte tare. Suntem foarte mulțumiți că am dat 54 de puncte în deplasare. Dar am întâlni un oponent puternic și ne-a fost greu să marcăm. Am pasat mai bine, am dus balonul unde ne doream. Molul a fost puternic. Când am obținut penalități le-am trimis în tușă, pentru a marca eseuri. Ne-am apărat bine, ei ne-au dat două eseuri prin interceptarea balonului”, a punctat galezul.

Omul meciului a fost desemnat căpitnaul galezilor, Elliot Dee. ”A fost un meci foarte greu. Știam că venim să jucăm cu o echipă puternică. Sunt sigur că vremea nu e mereu așa. Felicitări opoziției. Am vrut să jucăm curat, să plimbăm balonul. Am respectat bine planul de joc. Știam că adversarul are jucători masivi. Nu ne-am așteptat la această vreme, ne așeptam la un meci mai strâns. Dar cred că ne-am adaptat bine. Data trecută când am venit în România era foarte frig”, a precizat Dee.

Săptămâna viitoare, Timișoara se deplasează la Clermont Auvergne.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.