Timișoara Saracens are meci sâmbătă cu CSM București, în turul Cupei României, iar ambele echipe au jucători importanți la lot. Bănățenii au opt rugbyști convocați, iar formația din Capitală are patru jucători, între care și foștii sportivi de la Timișoara Vali Calafeteanu, Stelian Burcea și Paula Kinikinilau.

Matt Williams vede bine oportunitatea mare pentru jucătorii tineri. Noul căpitan este Mike Stewart. ”E foarte bine că Mike e căpitan. La meciul de Cupa României trebuie să ne îmbunătățim abilitățile de lider. Îi dăm șansa lui Mike, îmi trecuse prin minte de mult. Avem 23 de lideri și un căpitan. Vreau ca și ceilalți să facă un pas în față. Trebuie să dăm timp jucătorilor. Sunt foarte puține meciuri în Superligă, e presiune să le câștigi pe fiecare și e greu să le dai timp tuturor. Tinerii trebuie trimiși în teren lângă jucători Mike, Drenceanu sau Rus. Vai fi un meci greu, Baia Mare, CSM București și Steaua sunt echipe bune”, a declarat Matt Williams.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Și Mike Stewart a vorbit de șansele date tinerilor. ”Avem mult de pierdut în urma convocărilor jucătorilor internaționali. Acest lucru conferă o oportunitate fantastică celor care se antrenează mereu și joacă doar de câteva ori pe an. Toți jucătorii de rugby am fost în această situație. Faptul că avem șansa să îi lansăm pe acești tineri e un succes mai mare decât faptul că i-am pierdut pe cei de la lot. Jucători precum Rupanu sau Tătăruș trebuie să crească. Nu m-am așteptat să fiu căpitan, sunt mulți lideri fantastici în echipa aceasta. Mi-a luat mult timp să înțeleg că merit să am acest rol aici”,  a declarat căpitanul Mike Stewart.

Obiectivul e victoria, nu neapărat una cu punct bonus. ”Sperăm să ne luăm revanșa și toate punctele puse în joc. Ne dorim să facem un joc cât mai bun, să ne întoarcem cu o victorie și băieții să fie sănătoși. Nu este o concurență la meciurile directe pierdute cu ei. Dacă ești într-o competiție, trebuie să o câștigi. Nu contează dacă pierzi o dată sau nu”, a declarat managerul echipei, Attila Brosovzky.

Partida se dispută luni la ora 11 la București și va putea fi urmărită pe rugbytv.ro.

foto: Constantin Duma, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.