Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara Saracens a câștigat cu 47-19 meciul jucat în devans cu Universitatea Cluj, ultima clasată din Superligă. Ardelenii au reușit să le dea trei eseuri campionilor, care au marcat șapte, dar au și odihnit unii titulari.

Primul eseu a fost marcat repede de Luke Samoa, iar apoi a înscris și Marian Sabău, desemnat omul meciului. Cele două încercări au fost transformate de același Samoa, după care Melniciuc a ratat o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri. A urmat un eseu al lui Vlad Zaharia, rămas netransformat, iar până la pauză alte două, ale lui Sione Halalilo și Sabău, ambele transformate pentru 33-0 la jumătatea meciului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În debutul reprizei secunde, Zaharia a primit o eliminare temporară. Pe acest fond, oaspeții au dat un eseu prin răzvan Bârlădeanu, dar Mazăre a ratat transformarea. A urmat eseul lui Vlad Toma, transformat de Melniciuc pentru 33-12, după care bănățeni au dat două eseuri ale lui Florin Popa și Mădălin Lemnaru, ambele transformate de Gabriel Rupanu. La final, Clujul a mai dat un eseu transformat.

Sosene Anesi a explicat că a utilizat acest meci ca o șansă de a rula tot lotul. ”Ne-am atins obiectivul, să dăm multe puncte. A fost o bună oportunitate pentru cei care nu au jucat prea mult în acest sezon. Am vrut să le arătăm că își pot câștiga locul în primii 15. Mulți au demonstrat asta, suntem bucuroși pentru victorie”,a punctat antrenorul Timișoarei.

Horea Hâmpea a spus că obiectivl echipei din Ardeal este să crească jucători. ”Niciodată nu o să intrăm într-un meci de rugby să pierdem acel meci. Am venit să ne bucurăm de acest ultim meci din Superligă, în compania unei echipe foarte bune, campioană. Cred că am arătat ca și o echipă. Am reușit să și marcăm, ceea ce ne-am propus, și să facem un pic de spectacol. În prima repriză am avut în teren foarte mulți jucători tineri și foarte tineri, componenți ai loturilor naționale de 20 de ani. Pe asta se bazează Clujul. După aceea, după un stagiu de pregătire de trei-patru ani, aceși jucători pleacă către echipele mari din România. Chiar la Timișoara sunt foști jucători de la Universitatea”, a spus antrenorul ardelenilor.

Sâmbătă de la ora 11, Timișoara joacă un meci important pentru locul 3, pe terenul Stelei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.