Campionii de la Timișoara Saracens vor juca sâmbătă în Georgia meciul tur din dubla-manșă cu georgienii de la Batumi, în prima fază eliminatorie din Continental Shield. La acest meci va debuta în echipă un nou pilier din Noua Zeelandă, Christopher Apoua, iar bănățenii sunt încrezători, chiar dacă i-au pierdut pe Brian Sefanaia și pe Will Hellu, jucători cu contracte mai mari.

În grupe, bănțenii au dat piept cu Batumi, și au pierdut cu 20-17. Cosmin Cioriciu spune că erorile din jocul românilor au mai fost remediate. ”Este primul meci dintr-o dublă de calificare. Este important pentru noi nu repetăm erorile de la partida din grupe. Am muncit înainte de vacanță și imediat după vacanță pentru a remedia aceste neajunsuri. Sperăm că am pus la punct jocul nostru în grămada ordonată, apărarea în jocul spontanelor și alta va fi reacția noastră în meciul cu Batumi. Este un meci de patru reprize, sper să câștigăm fiecare dintre ele și la Cluj noi să mergem mai departe. Păstrând proporțiile, putem să asemănăm meciul cu o confruntare internațională între cele două țări. Sunt puternici doar pe grămada ordonată, strict pe momentul fix”, a declarat antrenorul cu grămada.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Bănățenii și-au mai recuperat din jucătorii accidentați, cu excepția lui John Leiataua. Fercu și Căpățână nu vor face parte din lot, dar se antrenează normal. La meci va debuta și un nou pilier neo-zeelandez, Chris Apoua. Gabi Conache și-a revenit și el, la fel ca Dorin Lazăr, iar Stephen Shennan va fi în teren, după o lungă perioadă de absență ”Noi ne-am antrenat bine zilele acestea și săptămâna trecută. Nu vreau să facem aceleași greșeli de acum o lună, când a fost meciul. Sper să ajut și eu cu echipa. Noi avem o dorință mare să câștigăm meciul acesta. Au fost aproape zece luni de când m-am accidentat. Am lucru foarte mult cu staff-ul medical, a fost greu”, a declarat jucătorul.

Problemele de buget din cadrul SCM l-au făcut pe vicepreședintele Dușan Filipaș să decidă ca secția de rugby trebuie să strângă puțin cureaua. Totuși, conducătorul este optimist pentru dubla cu Batumi. ”Ne așteaptă un meci foarte greu. Aș spune că am pierdut pe greșelile noastre, am controlat jocul în primele 20 de minute, dar după a intervenit o stare de relaxare, ne-am pierdut concentrarea, dorința și determinarea și am pierdut acest meci. Am transmis echipei mesajul că nu mai dorim să vedem acel meci încă o dată. Vrem să vedem Timișoara la adevărata ei valoare, să vedem o Timișoara care câștigă în Georgia. Presa acordă o atenție mai mare acestui meci. Sper ca la sfârșitul acestui meci să câștigăm și să luăm o opțune serioasă pentru retur”, a punctat Filipaș.

Căpitanul echipei va fi Marian Drenceanu. Meciul din Georgia va începe la ora 13 ora României și va fi transmis pe TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.