Joma - JSport.roJSport.ro

Campionii de la Timișoara Saracens vor participa în grupele Challenge Cup, deși pe teren nu au obținut acest drept. Românii au fost invitați în locul nemților dela Heildeberg RK, care au fost descalificați deoarece au același conducător cu clubul Stade Francais, care evoluează în aceeași competiție.

Echipa are probleme financiare, la fel ca tot clubul SCM Timișoara, care și-a făcut echipe și secții nu neapărat necesare, deși nu avea buget pentru toate. Totuși, directorul Radu Țoancă e optimist. ”Deși ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câștigătoare, ne onorează invitația EPCR, pe care, după îndelungi discuții cu managementul clubului am decis să o acceptam. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens și implicit a jucătorilor noștri. Cred în continuare în funcționarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât și din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a declarat Țoancă, pentru site-ul clubului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pe teren, Timișoara a jucat baraj în dublă-manșă cu Heidelberg RK. În Banat au câștigat cu 26-20, iar în Germania au pierdut cu 27-15. Iată echipele ce vor partcipa în Challenge Cup:

Gallagher Premiership Rugby: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears

Guinness PRO14: Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons

TOP 14: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble

Continental Shield: Enisei-STM

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc miercuri.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.