Timișoara Saracens a început cu dreptul noul an, cu o victorie cu 11-6 cu georgienii de la RC Batumi, în meciul-tur. A fost un meci jucat pe un teren plin de bălți și doar românii au reușit să dea eseu, prin Andrei Rădoi. Au mai contribuit cu un dropgol Jody Rose și cu o lovitură de pedeapsă Gabi Conache. 

Georgienii au avut o lovitură de pedeapsă încă din primele minute ale meciului, jucat pe o ploaie puternică. Totuși, gazdele au ratat, iar eforturile celor două formații au rămas nefructificate până spre finalul reprizei. În minutul 30, Tevita Manumua a ratat inexplicabil o lovitură de pedeapsă, dintr-o poziție nu foarte dificilă. Peste cinci minute însă, Jody Rose a deschis scorul după ce și-a asumat un dropgol, cu curaj. Până la pauză însă, Timișoara a prăbușit o grămadă și georgienii au putut egala din penalitatea acordată, una dintr-o poziție favoabilă.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

După 3-3 la pauză, tot timișorenii au pus primii puncte pe tabelă la reluarea meciului. A fost un eseu marcat cu efortul pachetului de înaintare, iar Andrei Rădoi a culcat balonul pentru 3-8. Transformarea a fost ratată, și ulterior, după ce au avut și om eliminat, Batumi a redus diferența printr-o lovitură de pedeapsă, pentru 6-8. La acest scor, bănățenii au pus mare presiune pe apărarea advesarului, dar nu au putut da eseu. Bănățenii au mai pus puncte dintr-o penalitate a lui Conache, pentru 6-11

Returul va fi sâmbăta viitoare și se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 14.

foto: Constantin Duma, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.