Joma - JSport.roJSport.ro

Federația Română de Volei a pus punct competiției din luna martie și a stabilit clasamentele finale cele de la capătul sezonului regulat. CSM Lugoj a terminat sezonul pe locul 5, cel care duce în Cupa Challenge, unde bănățencele vor participa pentru al doilea an consecutiv. Deși au intrat într-o lungă vacanță, sportivele vor primi o parte din bani până la finalul perioadei la care aveau contract, cu procedura ajutorului de stat.

În funcție de când terminau contractele, la mijlocul lui mai sau iunie, sportivele vor mai primi diferențe e la stat. ”Am achitat salariile integral până când federația a decis să înghețe campionatul, cu clasamentul de după sezonul regulat. Apoi, pentru ce a rămas din luna martie, conform legii, achităm, procentual, acel 75% oferit de stat. Desigur, sumele sunt mai mici, dar nu aveam altă posibilitatea legală, deoarece bugetul nostru era asigurat 85% din fonduri publice, iar competiția fiind suspendată, nu putem achita salarii din bani publici. Poate unii au reușit, dacă aveau sume mai mari din sponsorizări. În cazul nostru, și partenerii privați sunt afectați. Toți oamenii de la noi din club aveau contracte de activitate sportivă. Sportivele vor primi banii pentru cât se prelungește starea de urgență, până când li se terminau contractele”, ne-a declarat managerul secției de volei, Dan Brudiu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Față de alți ani, în care au fost restanțe la salarii, acum, după ce a avut doar două străine în lot, clubul a reușit să nu mai aibă așa mari întârzieri. De altfel, Lugojul vrea să meargă și pentru sezonul viitor cu strategia schimbărilor puține în echipă. ”Am achitat suma pentru jumătatea lunii martie. Rămâne să virăm partea de la stat, pentru că legea nu permite să plătim noi și apoi să compensăm. Deocamdată încă nu s-au virat banii, probabil urmează zilele viitoare. Oricum, suntem în aprilie și am achitat jumătate de luna martie, la salariile integrale. Stăm bine față de alții ani. Am fost mult mai bine cu banii și am fi putut încheia frumos campionatul. Oricum, vrem să păstrăm în mare lotul, depinde de disponibilitatea finanțărilor din sectorul public, dar și din cel privat. Disponibilitățile financiare vor depinde și de data alegerilor locale”, a expicat Brudiu.

CSM Lugoj nu a jucat nici în acest sezon din primul tur al Cupei Challenge, datorită punctajului bun al României. Așadar, sunt șanse ca și în sezonul acesta, Lugojul să înceapă meciurile europene în decembrie, dacă pandemia nu va decala și sezonul viitor de volei. ”Probabil calendarul internațional va fi mai înghesuit. Erau meciuri la senioare, dar și la junioare, preliminarii, care nu s-au mai jucat. Probabil le vor înghesui în august-septembrie. Asta înseamnă că și campionatul va începe mai târziu, în luna octombrie. Cupa Challenge începe în noiembrie, dar noi și anul trecut, nu am jucat în primul tur. Și acum avem punctaj bun, avem șansa să jucăm din nou abia în decembrie”, a mai spus managerul echipei de volei.

În actualul sezon, în turul doi al Cupei Challenge, CSM Lugoj a eliminat echipa cehească Dukla Liberec. A urmat o confruntarea cu YHT Istanbul, gruparea turcă care s-a impus în fața româncelor în optimi.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.