Fără să aibă un buget de salarii foarte mare, CSM Lugoj a reușit să facă șase transferuri, toate cu nume interesante, confirmate sau de perspectivă. Clubul bănățean care începe al optulea sezon consecutiv în A1 a semnat cu o româncă, cu Silvana Dascălu, jucătoare cu dublă cetățenie și componentă a naționalei Franței, dar și cu alte patru străine.

Pe lângă Dascălu, româncă e și coordonatoarea Denisa Viloiu, care revine la Lugoj după trei ani. Sportiva a ajuns la 23 de ani, măsoară 1,78 metri și e mai juca la CSM Sibiu, în orașul natal, la Volei Alba Blaj și la SCM Pitești, club unde a jucat în ultimul sezon. Viloiu a cochetat cu naționala României. Tot o jucătoare de națională e și australiano-sârboaica Monique Stojanovic, care evoluează pe postul de universal. Sportiva de 24 de ani măsoară 1,88 și are selecții în naționala australiană. Ca și club, a jucat până acum la Victoria Volleyball Academy.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Pe postul de centru a mai venit Nina Jakic, sârboaică de 23 de ani, înaltă de 1,88 metri, fostă internațională de junioare. Jucătoarea a câștigat cupa Serbiei și e vicecampioană țării în 2017, cu Jedinstvo Stara Pazova, echipă cu care a jucat în cupe europene. Tot din Serbia a venit Aleksandra Cveticanin, care este extremă, are 24 de ani și măsoară 1,86 metri. Sportiva e componentă a naționalei Serbiei și a jucat la World Grand Prix 2015. Ca echipe de club, a jucat la Klek și Spartak Subotica.

Tot pentru postul de extremă a venit Svitlana Shvanska, ucrainenacă de 27 de ani, fostă internațională de junioare, înaltă de 1,85. Jucătoarea a trecut în cariera sa pe la KRUG  Cherkassi, Poltavchanka,  Radujnii (în Ucraina), la Trabzon, în liga a doua turcă, Team Joma (Ucraina), Club Zhetysu (Kazahstan), Al-Ahly, în campionatul egiptean, iar ultima dată a jucat în Franța, la Harnesienne.

foto: Silviu Boian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.