Joma - JSport.roJSport.ro

Anul 2018 a început cu trei echipe de volei de prima ligă în județul Timiș, dar s-a terminat doar cu CSM Lugoj în aceeași postură. Din 2010, echipa de volei feminin din orașul de pe Timiș evoluează neîntrerupt în Divizia A1, o competiție care traversează o perioadă tulbure, cel puțin în ultimii doi ani. Însă cu atât mai mult, e de lăudat că Lugojul a rămas un model de constanță.

După retrogradarea băieților de la Universitatea și desființarea bruscă a clubului Agroland, CSM Lugoj rămâne să țină singur ștacheta sus în voleiul din județ, cel puțin pentru prima jumătate de an. Și anul recent încheiat, la fel ca toate celelalte, a fost unul în care lugojencele au fost la mijlocul clasamentului. Echipa a terminat sezonul trecut pe locul 6, iar în vară a păstrat o parte dintre jucătoare. După plecarea antrenorului Valerijan Luka, CSM-ul a ales că meargă pe mână lui Ugljesa Segrt.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu limite cauzate de buget, Lugojul a făcut totuși câteva transferuri interesante. ”Prima oprire” a fost în Cupa Balcanică, o participare cu peripeții. Miercuri, echipa a fost anunțată că trebuie să se prezinte în Kosovo, la Gjilan. Acolo, au terminat pe locul doi, după Beșiktaș Istanbul, o echipă din altă ”galație” a puternicului volei turcesc. În campionat,, într-un context în care banii nu au dat niciodată echipa afară din casă, cea mai importantă victorie rămâne cea cu 3-2 de la Timișoara, cu Agroland.

Primul eșalon de volei feminin din România va continua într-o formulă mai restrânsă ca niciodată, cu doar opt echipe. Înainte de retragea celor de la Agroland, lugojencele erau pe locul 7. Rămași fără un adversar important, bănățencele pot spera să prindă locul 5, cel care duce în Challenge Cup. Deocamdată, clubul le-ar dori pe Larisa Vasilică și Petruța Orlandea de la Timișoara, în funcție de posibilitățile financiare. Dacă ”va ieși” sau nu, Lugojul rămâne un model și pentru echipele de volei timișorene din liga secundă: Poli și CSM Timișoara.

foto: facebook.com/CSM-Lugoj-volei

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.