Joma - JSport.roJSport.ro

34 de ani de volei au adus și prima partidă de cupe europene în orașul de pe Timiș. CSM Lugoj s-a impus cu 3-0 în meciul cu Dukla Liberec, manșa-tur din șaisprezecimile Cupei Challenge, după ce formația cehă le-a pus bănățencelor probleme doar în primul set. 

La momentul întâlnirii directe, ambele echipe ocupă locul 6 în campionatele țării lor. Lugojul, în Divizia A1, iar Liberec, în Extraliga, competiție cu zece formații. Primul set a fost extrem de echilibrat. Echipa din Cehia a luat un ușor avans, dar nu decisiv. De la 19-19, Lugojul s-a desprins la 24-20. Trupa din Liberec a avut putere să revină și setul a ajuns în prelungiri, unde a contat mult inspirația Andreei Petra pentru 28-26. Următoarele seturi au fost dominate mult mai lejer de gazde și adjudecate cu 25-20 și 25-12.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În Cehia, chiar dacă a avut 3-0 acasă, lugojencele trebuie să câștige două seturi minimum pentru a nu se ajunge la departajarea cu setul de aur. Ugljesa Segrt e convins că echipa sa nu poate servi mai prost. ”La cum arată scorul, 3-0 e o victorie ușoară, dar nu e chiar așa. A fost o mare problemă pentru noi, când am pierdut 5 puncte la rând, dar sperăm să reparăm acest lucru pentru meciul cu Galațiul. A fost foarte greu pentru noi, pentru că noi pregătim în acest moment două meciuri în paralel. Pregătim și meciul cu Galați, care e foarte important pentru noi. Sperăm că și acela să fie așa ușor, cum o arată scorul de azi. Atmosfera din sală și suporterii au fost un plus. În acest moment vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit să ne susțină. Fetele au jucat chiar bine, sunt foarte mulțumit de atmosfera din teren, a fost foarte bună. Noi ne pregătim să jucăm set de aur acolo. Dar nu cred că putem servi mai rău acolo decât am făcut-o azi în sala noastră. Serviciul a fost o problemă, prea multe greșeli, iar când am început să servim bine am făcut creat multe probleme echipei din Cehia”, a precizat Segrt.

Diana Balintoni a câștigat Cupa Challenge cu CSM București, dar tot a avut emoții și la acest meci. ”Nu cred că ne-am așteptat să câștigăm 3-0, ne-am așteptat să facem un meci frumos și bun și să oferim ceva publicului spectator. Pe mine sincer m-a copleșit astăzi numărul mare de oameni care a venit să ne susțină și ne bucurăm că am reușit să obținem o victorie așa categorică pe teren propriu. Noi astăzi nu ne-am gândit prea mult la jocul lor. Am avut grijă de jocul nostru, să fie un volei îngrijit, de calitate, și exact așa cum trebuie. Cred că aceasta a fost diferența astăzi în teren. Cred că unitatea grupului ne-a ajutat astăzi și ne-a dat putere, și dorința pe care am avut-o, comună, de a ieși învingătoare de pe teren. Colegele au fost foarte emoționate și cred că s-a și văzut în începutul partidei. Au avut emoții pe care nu știau încă cum să le canalizeze. Pe parcurs și-au dat seama în ce direcție trebuie să le ducă. Inclusiv eu am avut emoții. Eu am emoții la fiecare meci. Fiecare Cupă și orice jucăm e diferit față de ce am jucat în trecut. E ceva nou. Vom merge acolo și vom face tot ce a ținut de noi. Cum am făcut astăzi aici, vom face același lucru și la ele acasă”, a spus căpitanul lugojencelor.

Cehii rămân optimiști că pot ajunge în retur la setul de aur. Antrenorul Libor Galik a explicat că nu se aștepta să piardă cu 3-0. ”Ne bucurăm că ultimul meci a trecut. Suntem bucuroși că am luptat până la finalul primului set, chiar dacă până la urmă am pierdut, În al doilea set am fost prea agitate și am pierdute multe mingi. Nu a fost o prestație perfectă. Nu ne-am așteptat să pierdem 3-0 niciodată. Fiecare meci de cupe europene e greu, dar nu ne așteptam să pierdem cu 3-0. Trebuie să câștigăm acasă. Victoria depinde de setul de aur în retur, dar credem că o putem face”, a precizat tehnicianul ceh.

Ambele echipe au avut câte două străine. Coordonatoarea cehoaicelor este olandeza Rochelle Wopereis. ”Ele au jucat exact ceea ce noi anticipam, dar răspunsul nostru nu a fost prea bun. Preluările noastre nu au fost foarte bune. Ele au avut un procentaj bun la serviciu. În primul set am avut o revenire bună, dar nu am reușit să-l câștigăm. Am fost cam dezamăgite. Dacă am fi câștigat primul set, ar fi fost un meci cu totul diferit. Ele au jucat bine, cu atacuri puternice, air noi nu am răspuns bine la asta. Avem multe accidentări, dar asta nu e o scuză. Trebuie să jucăm mai bine peste două săptămâni și să câștigăm în setul de aur. Pentru mine e prima dată în România. Adversarele au o echipă bună, joacă un volei frumos. Mi-a plăcut mult atmosfera de aici, a fost bună. Cred că e un nivel bun”, a precizat Wopereis.

Duminică, CSM Lugoj primește vizita celor de la Belor Galați. Returul de la Liberec se va juca la 17 decembrie.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.