Voleiul masculin timișorean a revenit în elită după sezonul 2011-2012, deși sportiv, nu a obținut ”biletele” pentru A1 la turneul de promovare. După promovare, neajunsurile echipei universitare s-au văzut, poate chiar mai tare decât se aștepta toată lumea. Iar astfel, după tur și două etape din retur, ”studenții” au 0 puncte, fapt deloc de lăudat, chiar luând în considerare bugetul. De asemenea, după ce un jucător a avut curajul să vorbească despre calvarul trăit la Baia Mare, clubul timișorean, deși nu era vizat sau menționt, a găsit de cuviință să dea un comunicat prin care ne arată că vechile metehne din sportul românesc nu dispar. 

La turneul de promovare, CSU UVT Timișoara s-a impus cu Suceava, dar a pierdut cu CSȘ 2 Baia Mare și cu Dinamo, ceea ce a din punct de vedere sportiv, a însemnat ratarea promovării. Totuși, ca loc 3 la turneu, bănățeni au fost invitați în Divizia A1, deoarece Banatul Caransebeș s-a desființat. Sorin Grădinaru, cel care a ținut în viața voleiul masculin timișorean, a fost sceptic în privința participării echipei în prima ligă. Și câtă dreptate a avut! În ciuda transferurilor, bănățenii au reușit să câștige doar două seturi în 13 etape, iar din Cupă, i-a eliminat CSM București.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Teoretic, orice e posibil în noul an. Cu obiectiv salvarea de la retrogradare, dacă nu se vor desființa alte formații și jocul nu se schimbă radical, acest lucru pare aproape o misiune imposibilă. Altfel, înainte de Anul Nou, clubul universitar a ținut să posteze un comunicat laș, prin care se dezice de mărturisile lui Răzvan Răcășan despre abuzurile la care a fost supus de antrenorul Virgil Rău. Desigur, clubul avea și alternativa de a tăcea, însă probabil o universitate care are inclusiv facultate de Drept este mai interesată să nu își compromită relațiile cu Centrul de Excelență din Baia Mare decât să ajute adevărul să iasă la iveală sau să își susțină moral sportivul.

Avem, așadar, o echipă de cheltuie bani de la Ministerul Educației și Cercetării pentru a face 0 puncte și a perpetua vechile mentalități românești, de a ne îndemna să ne facem că bataia e ruptă din Rai și desigur, dulcea politică a struțului. Foarte discutabil cât de sănătos pot crește tinerii voleibaliști într-un asemenea mediu. Iar sportul românesc și timișorean ar trebui să se întrebe la modul foarte serios dacă are nevoie de asemenea cluburi sau structuri sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.