Joma - JSport.roJSport.ro

Oraș mic, echipă muncitoare și care de multe ori, și-a depășit condiția. CSM Lugoj poate spune că a avut un an 2019 rodnic, în care a terminat în campionat pe locul 5, a jucat la turneul Final Four al Cupei României și, cel mai important, s-a calificat pentru prima dată în Cupa Challenge, după participări în trecut doar în Cupa Balcanică.

CSM Lugoj nu a fost niciodată o echipă care să se lăfăie în bani, și cu atât mai puțin a fost cazul de așa ceva în 2019. Chiar și așa, echipa a reușit să termine pe locul 5 în campionat, cu un punct în fața celor de la Dinamo. Un rezultat care a adus pentru formația din orașul de pe Timiș și calificarea în Cupa Challenge. A fost însă un bilet primit în ”mână” cu emoții. Clubul traversa o perioadă tulbure din punct de vedere financiar, mai ales că fabrica Rieker, un sponsor important, și-a încetat activitatea la finalul sezonului intern de volei, după ani de zile în care s-au produs multe perechi de pantofi în Lugoj.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Trebui spus că lugojencele au prins, din nou, și semifinalele Cupei României. La turneul de la Alexandria, echipa a cedat cu 3-0 în fața celor de la CSM Târgoviște. Până la urmă, a fost o vară dificilă, dar trecută cu bine de clubul bănățean. CSM Lugoj nu și-a mai permis atât de multe străine și a rămas doar cu două sârboaice, Nina Kocic și Tamara Ignjic, dar a ”readus” în activitatea jucătoare devenite mame, precum Ionela Canea, Laura Petria și Adriana Popa. Suficient pentru a face o echipă competitivă.

Și cu un program bun, Lugojul a avut un start foarte bun în campionat, când a ajuns să fie și lider. Pasul greșit cu Rapidul a costat însă la final de tur, iar acum, echipa e pe locul 6, cu un punct sub Belor Galați. În Cupa Challenge, echipa a trecut cu bine de Dukla Liberec și a ajuns în optimi. În data de 22 ianuarie, în Banat vor veni cele de la YHT Istanbul. Mai trebuie spus că în Cupa României, CSM-ul a fost eliminată din turul doi, după un 3-0 pe terenul lui Dinamo, chiar înainte de Crăciun.

Cu acest parcurs, anul 2020 se anunță plin de provocări pentru echipă, pe cele două fronturi rămase, campionat și cupe europene.

foto: facebook.com/CSM-Lugoj-volei

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.