Joma - JSport.roJSport.ro

În 2019 a revenit în prima ligă echipa de volei masculin CSU UV Timișoara, formație care pare că a cântat, în ultimul deceniu, pe ”ritmuri” de ABBA. Nu e neapărat vorba despre „Happy New Year”, ci de promovarea urmată de retrogradare. Acum, situația va fi puțin diferită, dar nu neapărat din motive ce țin de ”studenți”.

La fel ca și în anii anteriori, seria vestică nu a pus mari probleme celor de la Universitatea. Echipa antrenată de Sorin Schiesz a ajuns fără probleme la turneul de promovare, jucat în aprilie. Ostilitățile au fost găzduite de echipa din Buzău, care s-a și impus în fața bănățenilor. Timișoara nu a avut însă probleme cu Volei Club Zalău 2015 și cu Rapid. Și astfel, echipa a revenit în Divizia A1. Una ”avariată”, care nu a mai putut aduna 12 echipe, ci doar zece. Din acest motiv, la finalul acestui sezon, nicio echipă nu va retrograda. Un bun prilej pentru ca Universitatea să-și crească tinerii, fără presiune.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În prima ligă, Timișoara nu a reușit mare lucru, în afara unui succes cu CSM Câmpia Turzii. Cu acest rezultat, ”studenții” sunt pe locul 9, cu 3 puncte. În afară de primul meci, televizat și jucat în Sala ”Constantin Jude”, formația în galben și albastru a rămas să-și dispute jocurile în sala de la Oituz, casa voleiului timișorean de prima ligă în prezent. Din Cupa României, Timișoara a pierdut în primul meci, jucat la Dinamo. Aventura va continua în campionat și rămâne de văzut câte victorii în elită vor veni în 2020. An în care voleibaliștii ar trebui să mai clădească puțin, în cadrul unui club universitar sărac, dar mai stabil decât alt gen de structuri din oraș.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.