Joma - JSport.roJSport.ro

După un an în eșalonul secund, CSU UVT Timișoara a revenit în Divizia A1. La primul meci al noului sezon, bănățenii au pierdut cu 3-1 cu Volei Municipal Zalău, una dintre forțele campionatului, după un meci de 90 de minute de joc efectiv.

În primele două seturi, timișorenii au reușit să țină aproape, dar fără să îi conducă pe zălăuani, care s-au impus cu 25-20 și apoi cu 25-21. Surpriza a venit în setul al treilea, când gazdele au profitat de relaxarea oaspeților și au reușit să se impună, cu 25-23. În setul patru, s-a revenit la ”calculele hârtiei” dinainte de meci, iar Zalăul s-a impus cu 25-14, mai ales că timișoreni au suferit și prin prisma relațiilor de joc.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sorin Schiesz a povestit că echipei sale i-a fost greu și pentru că a făcut doar două antrenamente în Sala ”Constantin Jude”. ”Având în vedere diferența de valoare dintre cele două loturi, dar și de putere financiară, putem să spunem că am făcut un joc bun. Adversarul e o echipă redutabilă, care se bate la campionat an de an, cu o grămadă de jucători străini. S-a văzut un pic lipsa noastră de experiență, dar am reușit să ne menținem cumpătul și să încheiem un set pe care era foarte păcat să-l pierdem. Și în seturile precedente am mai revenit. Pe final de set se vede valoarea și lipsa de experiență. Am avut două antrenamente aici în sală. Am jucat aici pentru că s-a televizat. Noi ne-am pregătit strict la noi în sală. Pentru România nu este un lucru bun (n.r. că nu va retrograda nicio echipă). Sunt foarte multe echipe cu foarte multe probleme. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine de la meci la meci. Ne lipsește un ridicător, sperăm ca până în iarnă să rezolvăm problema aceasta”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Bogdan Tănase, antrenorul Zalăului, a precizat că echipa sa a cedat un set din cauza relaxării. ”Nu pot să spun că mai greu, dar puțin mai muncit, având în vedere setul trei. Am încercat să dau posibilitatea tuturor să joace. Dar probabil, pe un fond de relaxare, cei de la Timișoara au început mai bine setul trei. Am reușit să-i prindem cât de cât din urmă, dar au avut câștig de cauză. Nu-mi pare rău de schimbările pe care le-am făcut, au avut toți șansa să joace. Mergem înainte, e prima etapă, sunt anumiți factori. Ne batem la titlu, ne batem la medalii. Sunt câteva echipe care se bat sus și eu vreau să cred că Zalăul este una dintre ele. Vreau să facem o figură frumoasă. Din cauza faptului că am rămas doar zece echipe, pentru anumite echipe, lupta va fi doar pentru intrarea în play-off. După aceea, play-out-ul mai are rol doar de jocuri. Lupta va fi strânsă sus, eu văd patru echipe care se bat pentru titlu. Va fi interesant sus, în play-out va fi greu, pentru că nu mai există motivație”, a punctat Tănase.

Etapa viitoare, Timișoara va juca la Explorări Baia Mare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.