Joma - JSport.roJSport.ro

CSM Lugoj a luptat și a murit frumos în prima manșă din optimile Challenge Cup, unde a pierdut cu 3-0 acasă în fața formației THY Istanbul. Echipa este susținută de compania Turkish Airlines și provine dintr-un campionat mult peste cel românesc. Iar acest lucru s-a simțit în teren.

Trebuie spus că meciul de la Lugoj a fost unul în condiții mai speciale. Trupa din Turcia a fost păzită cu jandarmi și poliție, în contextul internațional destul de problematic. Nu a fost însă cazul de probleme. La fel cum nu au fost nici în teren pentru gazde, care nu avut nevoie să forțeze pentru un succes. Primul set s-a terminat cu 25-20 pentru oaspete, după o dominare clară. În al doilea set, Lugojul a pus unele probleme, mai ales pe serviciile foarte bune ale junioarei Georgiana Popa, dar tot turcoaicele au luat setul, cu 25-19. Cam la fel a fost istoricul și în setul trei, terminat cu 25-18.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Antrenorul lugojencelor, Ugljesa Segrt, a recunoscut că diferența era mare, dar echipa sa a făcut tot ce a putut. ”Un adversar foarte puternic. Nu am ce să reproșez fetelor. Au jucat fix tot ce am stabilit, dar nivelul echipei din Turcia a fost prea înalt pentru noi. Cu serviciul, au fost multe greșeli, dar aceasta a fost singura noastră șansă, să riscăm cu serviciul. Și dacă greșim, nu asta era o problemă, pentru că urma preluarea perfectă. Exact în setul doi s-a văzut nivelul și experiența, când jucam aproape la egalitate, și ele au făcut ce trebuia, iar noi, nu. Ei aveau și alternative, dacă noi blocam o jucătoare, avea alternativa cu altele ouă și tot făceau punct”, a punctat Segrt.

Timișoreanca Alexandra Cauc a spus cât de importante sunt aceste meciuri pentru jucătoarele tinere. ”A fost neașteptat de bine. Ne-am descurcat chiar foarte bine. Am ținut cât se poate să fim la punct cu ele. Dar experiența lor s-a văzut. Puteam să le punem mai multe probleme cu serviciul și să le rezistăm cât de cât în apărare. Ele tot timpul ne pot aduce un plus de experiență nouă. A fost un contact cu voleiul de afară. Da, au fost și emoții. Nu ne așteptam să vină atât de multă lume. Le mulțumim că au venit și ne-au susținut. Sperăm să o facă și la meciul de sâmbătă cu Rapid”, a punctat Cauc.

Formația din Istanbul este antrenată de un adevărat guru al voleiului, italianul Marcello Abbondanza, care are nouă titluri, în nouă țări diferite. Și totuți, a găsit cuvinte de laudă pentru Lugoj. ”Un succes cu 3-0 e important, mai ales în duble manșe și când ai primul joc în deplasare. E un rezultat mare. Ele au arătat că sunt luptătoare, au avut o atitudine bună în meciurile anterioare, inclusiv în campionat. Am venit aici așteptându-ne la o luptă importantă. Și asta ne-a ajutat să obținem acest rezultat. Nu am jucat un volei incredibil, dar am avut starea mentală potrivită. Să joci aici nu e ușor. Fanii și-au susținut echipa, tribunele sunt aproape de teren. Ceea ce de obicei nu e bine când joci în deplasare, dar suntem fericiți cu rezultatul final. Eu mă aștept mereu să luptăm, și atunci, da, câștigi cu 3-0. Am venit la echipă de o lună și ceva. E al treilea meci meu în această competiție prima dată când joc în Challenge Cup. Adversarul nu are multe străine, dar are putere să lupte și să joace foarte bine acasă”, a precizat Abbondanza.

Atmosfera de la Lugoj a fost lăudat de Freya Aelbrecht, belgiană din lotul echipa turce. ”E foarte bine că am câștigat, pentru că mereu e dificil să joci în deplasare. Antrenorul nostru ne-a cerut să jucăm tot mai bine, să ne împingem limitele. Desigur, am făcut prea multe greșeli. Mai ales în primul set, ele au făcut puncte pe greșelile noastre. Le-am ținut în meci, le-am permis așa să revină. E o sală mică, dar cu o atmosferă frumoasă. Toată lumea le susținea și a fost greu pentru noi. Publicul le împingea de la spate. Am câștigat cu 3-0, e bine după un meci greu. În Turcia atmosfera e diferită. La unele meciuri e multă lume, dar la altele nu. Turcia e o țară mare, cu echipe mare, cu nume. Dar eu prefer să joc în sălile mici, cu atmosferă caldă. Pentru noi Challenge Cup este obiectivul nostru important. Cred că suntem printre primele trei favorite. Nu avem cum să fim outsideri cu jucătoarele noastre. Toată lumea ne dă drept favorite, dar trebuie să luăm fiecare meci, pe rând”, a punctat Aelbrecht.

Returul va fi la Istanbul, în 4 februarie.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.