Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de volei feminin UVT Agroland Timișoara a intrat într-o situație conflictuală cu președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan. Concret, finanțatorul Horia Cardoș spune că se simte amenințat de șeful sportului la fileu deoarece nu a votat pentru suspendarea lui Dan Gîrleanu, dar și pentru că antrenorul Bogdan Paul a criticat arbitrajul de la meciul de la Bacău din play-off. 

Cardoș spune că a simțit nevoia să povestească ce se petrece într-o conferință de presă. ”Am primit în 25 mai un telefon de la Gheorghe Vișan, în care am simțit  amenințare, că trebuie să ne oprim. La ultima adunare generală s-a propus suspendarea a două persoane. Este vorba de Sandu Kapelovies, un individ foarte recalcitrant, vulgar, dar și de Dan Gîrleanu. Nu sunt de acord cu anumite comunicări pe care le face în spațiul public, dar de aici până la suspendarea unei asemenea personalități (n.r. a luat bronzul la Olimpiada de la Moscova) este cale lungă. De asemenea, am avut un meci la Bacău în care am acuzat arbitrajul. Se încearcă suspendare antrenorului nostru. Am primit un telefon de ce își permite antrenorul nostru să vorbească așa. Anul trecut, domnul Vișan mi-a cerut suspendarea celor mai bune junioare Adelina Ungureanu și Bianca Pașca, pentru comportament nesportiv la lot”, a povestit Cardoș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Totuși, deși Cardoș, membru în consiliul durector al federației, a punctat că președintele îi poate face rău prin arbitraje și suspendarea antrenorului Bogdan Paul, spune că totuși crede că Agroland nu va avea de suferit. ”Până la meciul cu Bacăul nu am avut niciun fel de probleme și nici nu cred că vom avea. În federație sunt oameni inteligenți care știu că există viață și după Vișan și nu doresc să se compromită. Ca să evit orice speculație, nu vreau să candidez la președinția federației. Consider că viitorul președinte trebuie să fie un fost sportiv de performanță, să fie rezident în București și să aibă sub 50 de ani. Nu cred că domnul Vișan își va duce mandatul la bun sfârșit deoarece nu este un lider”, a punctat președintele Agroland.

Chiar și așa, Cardoș spune că o ”revoluție” anti-Vișan nu ar fi dorința sa. ”Am auzit că domnul Vișan a spus că ne mai lase Cardoș cu puii lui (n.r. Agroland comercializează pui de găină). Cum sezonul trecut abia s-au strâns zece echipe și s-a găsit un inconștient care să investească banii companiei, nu cred că sunt o persoană de care să ne putem dispensa. Nu sunt adeptul revoluțiilor într-o organizație, pentru că sunt afectați și oamenii buni. Din păcate, domnul Vișan este preocupat numai de interziceri și de suspendări. Vreau să declanșăm o dezbatere în care să găsim ce e mai bine pentru viitorul voleiului românesc”, a conchis Cardoș.

foto: volei-timisoara.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.