În premieră pentru Timișoara, UVT Agroland Timișoara va juca în Cupa Challenge, unde va intra direct din faza șaisprezecimilor. Formația antrenată de Bogdan Paul va juca cu învingătoarea dintre Vasas Budapesta și Formula Formis Rogoza.

În urma tragerii la sorți, Agroland, locul 5 în campionatul României, a intrat direct pe tabloul principal al Cupei Challenge, a treia competiție intter-cluburi la nivel european. Timișorencele vor juca primul meci în deplasare, între 27 și 29 noiembrie, iar apoi vor avea returul acasă, între 4 șu 6 decembrie. Echipa din Budapesta a terminat pe locul 6 în campionatul Ungariei, iar formația din Slovenia a fost a treia în țara sa. Turul dintre cele două va fi între 6 și 8 noiembrie, iar returul, între 13 și 15.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Președintele Horia Cardoș e optimist. ”Sunt încântat că vom debuta în Europa. La prima vedere, poate să pară o tragere facilă, dar nu ne permitem să tratăm de sus niciun adversar, mai ales că noi nu avem experiență în cupele europene. Vom pregăti meciurile, inclusiv prin construcția lotului, în așa fel încât să putem să depășim cât mai multe tururi în Cupa Challenge. Sigur, pe hârtie, campionatul nostru este mai puternic decât cele din Slovenia și Ungaria, dar, repet, vom trata extrem de serios aceaste întâlniri. Mă bucur că nu trebuie să ne deplasăm în Rusia și Turcia și că am intrat direct pe tabloul principal. Ne-am dorit să punem Timișoara pe harta voleiului românesc în prima fază. Sigur, la nivelul nostru, vrem să contăm și în Cupa Challenge și să facem o figură frumoasă măcar între echipele din țările din Europa Centrală”, a precizat Cardoș.

Vara aceasta, la Agroland au venit deocamdată Roxana Iancu și Katarina Jovanovic. Au plecat Diana Balintoni, Andrea Lakovic, Ariana Pîrv și Daria Popa-Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.