Joma - JSport.roJSport.ro

Volei Alba Blaj, campioana României, și CSM Târgoviște, deținătoarea Cupei României, dispută marți la Sala ”Constantin Jude” prima Supercupă a României de volei feminin. Evenimentul are și o importantă componentă caritabilă, iar timișorenii sunt invitați să vină cu jucării și cărți de colorat care vor fi duse de Druckeria la copiii nevoiași din mediul rural din județ, la fel cu cele strânse de SCM Poli și BC SCM Timișoara.

Campioana de la Alba Blaj o are indisponibilă pe Rebecka Lazic. Darko Zakoc promite o adevărată sărbătoare la meci. ”Avem două dorințe și suntem siguri că și adversarii au aceleași dorințe. Sigur că mâine va fi o sărbătoare a voleiului românesc, sunt două echipe valoroase, cu jucătoare de valoare. Suntem două echipe care știm totul una despre cealaltă, sigur ne așteptă un meci strâns, cu volei frumos. Cine va fi mai bun va câștiga. Este primul trofeu, nu cred că această competiție s-a mai jucat până acum, putem scrie istorie în volei”, a declarat antrenorul blăjencelor, formație care joacă și în Liga Campionilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dragan Nesic de CSM Târgoviște a vorbit și despre dorința echipelor de a oferi un spectacol voleibalistic. ”Sper ca ambele echipe vor arăta mâine un spectacol, să motivăm oamenii să vină la meciuri de volei. Este prima ediție a Supercupei, vrem să o câștigăm. Venim după o perioadă grea, Suzana Cebic nu a jucat în ultima vreme. Acum revine pe parchet și va fi o cu totul altă poveste”, a declarat antrenorul Târgoviștei.

Adina Salaoru, secundul formației din Blaj, a spus că Timișoara merită o echipăîn Divizia A1 de volei feminin. ”Compoziția celor două echipe s-a schimbat mult față de anul trecut. Noi ne dorim acest trofeu, dar mai presus de orice cred că este importantă promovarea voleiului feminin în România și le mulțumim organizatorilor pentru acest lucru. Ne-am dorit foarte mult să jucăm Supercupa. Nu știu în ce măsura locația ar trebui să conteze, dar trebuie să luăm în calcul faptul că Timișoara este un oraș frumos și că a avut o echipă în Divizia A și ar fi păcate să nu aibă în următorii ani”, a declarat jucătoare din naționala României.

Diana Calotă, căpitanul de la CSM Târgoviște, și-a adus aminte de vremea când a jucat la Poli Tender. „Mulțumim organizatorilor pentru această competiție importantă, orice meci este important. Cupa României a fost primul trofeu al echipei din Târgoviște din cei trei ani de Divizia A1. Cred în continuare că mai avem multe de spus în campionat, această Supercupă și în Cupa României. Mai presus de toate sper să fie un spectacol așa cum mulți așteaptă. Am văzut că evenimentul a fost intens promovat pe rețelele de socializare. Dorința va fi de ambele părți, sunt două echipe bune, care reprezintă Românie în cupele europene. Eu a mai fost la Timișoara când era Tender. Este păcat că este un oraș frumos, între primele trei din România. Ar fi păcat să nu aibă o echipă de volei fete”, a declarat Diana Calotă.

UVT Agroland și președintele Horia Cardoș, care face parte și din conducerea federației, s-au implicat în organizare. ”Suntem foarte încântați și onorați fiindcă Timișoara, prin implicarea clubului nostru, a reușit să organizeze această Supercupă în care se vor întâlni cele mai bune echipe din voleiul feminin din România. Acest eveniment face parte din proiectul nostru pe termen lung de a pune Timișoara pe harta voleiului feminin din România. Vrem să obișnuim publicul timișorean cu voleiul de calitate, cu jocul echipelor valoroase din voleiul feminin, iar aceasta este un prim pas”, a declarat președintele Agroland, Horia Cardoș.

Meciul începe marți la ora 17 la Sala ”Constantin Jude”. Intrarea este liberă, iar Digisport 2 va televiza partida. Mai jos puteți urmări un clip de promovare a componentei caritabile a Supercupei:

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.